Treceți la conținutul principal

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN VASLUI
LICEUL TEHNOLOGIC ,,PETRU RAREŞ”, SAT  VETRIȘOAIA

DEZBĂTUT ÎN ȘEDINȚA C.P.                                                APROBAT ÎN ȘEDINȚA C.A.
DIN                       .                                               DIN

PLANUL MANAGERIAL
pentru anul școlar 2018-2019

     Adoptarea Legii educației naționale nr. 1/2011, a OUG nr. 49/2014 privind modificarea Legii educației naționale și a legislației secundare, aprobarea metodologiilor și a procedurilor în baza cărora se va desfășura activitatea în educație vizează, în primul rând, activități ale întregii echipe manageriale a LICEUL TEHNOLOGIC ,,PETRU RARES” Vetrișoaia, dar și a tuturor cadrelor didactice.
Planul de îmbunătățire a calității educației propus de CEAC pentru anul școlar 2018-2019și concluziile care reies din Raportul de analiză a activității desfășurate în anul școlar 2017-2018 conturează Planul Managerial  al Liceului Tehnologic ,,Petru Rares”din anul școlar 2017-2018 pentru susținerea tendințelor învățământului românesc și a obiectivelor pe termen scurt ale ISJ Vaslui adaptate la specificul școlii noastre. În acest sens echipa managerială a școlii  propune pentru anul școlar 2018-2019 realizarea următoarelor obiective:
1.      Respectarea legislației școlare și a măsurilor de reformă elaborate de MEN. În acest sens Liceul Tehnologic ,,Petru Rares”își propune să se bazeze pe:
-          principiul autonomiei decizionale și al flexibilității comisiilor metodice și al comisiilor/colectivelor de lucru în școală;
-          principiul eficienței în gestionarea resurselor materiale și de timp;
-          principiul sincronizării învățământului din școala noastră cu învățământul românesc atât sub aspect organizatoric, cât și calitativ.
2.      Studierea, însușirea și aplicarea noutăților legislative, cu accent pe cunoașterea Legii educației naționale/OUG nr. 49 din 2014 ROFUIP și a legislației secundare.
3.      Asigurarea calității în procesul instructiv-educativ, constituirea CEAC în școală.
4.      Optimizarea relațiilor cu autoritățile, comunitatea și alte organizații ale societății civile.
5.      Cunoașterea și aprofundarea Curriculumului Național cu modificările ce vor apărea, a CDL-urilor și a CDȘ-urilor, aplicarea unitară a planurilor de învățământ și a programelor școlare în vigoare, folosirea eficientă a manualelor alternative și a auxiliarelor didactice;
6.      Optimizarea și dezvoltarea activității educative și de consiliere ale elevilor şi părinţilorn prin programe de acţiuni desfăşurate la nivelul școlii, comunității, județului.
7.      Stimularea și dezvoltarea activității de performanță – desfășurarea olimpiadelor școlare, a concursurilor din calendarul MEN și organizarea unor concursuri locale cultural-artistice și sportive.
8.      Sprijinirea unor proiecte şi programe alternative de stimulare a elevilor cu CES,  a elevilor aflați în dificultate, în situație de risc de abandon .Proiect POCU
9.      Fundamentarea ofertei școlare pe nevoile de dezvoltare a elevilor în scopul asigurării în perspectivă a unei integrări rapide pe piața muncii:
-          sincronizarea curriculumului la specificul contextului comunitar și armonizarea cu interesele elevilor și ale părinților;
-          responsabilizarea în continuare a autorităților locale și  părinților față de procesul formativ-educativ.
10.   Eficientizarea managementului școlar ca urmare a participării unor cadre didactice din echipa managerială la cursurile și activitățile de instruire managerială organizate de ISJ Vaslui, CCD Vaslui sau alte institutii abilitate.
11.  Dezvoltarea bazei materiale și achiziționarea de echipamente și programe prin finanțare de la Consiliul local și prin proiecte/parteneriate, conservarea bazei didactico-materiale existentă a școlii și utilizarea ei rațională.
12.  Realizarea şi dezvoltarea unor parteneriate cu biserica, poliția, asociații și fundații ale societății civile, a unor parteneriate școală-familie-comunitate.
13.  Derularea de proiecte europene Comenius, Erasmus +) și a altor proiecte cu finanţare sau educaţionale.POCU-Gradinita Prietenoasa,Scoala Dupa  Scoala,A doua sansa,,
14.  Formarea și dezvoltarea profesională a resurselor umane din școală prin participarea la cursuri şi perfecţionare.
15.  Fundamentarea și proiectarea planului de școlarizare pentru anul școlar 2019-2020 pe baza nevoilor de dezvoltare a elevilor, a solicitărilor agenților economici și ofertei de pe piața muncii propus de consiliile locale.
16.  Întocmirea și înaintarea la ARACIP a documentației pentru evaluarea periodica externă(nivelul prescolar,primar,gimnazial) si în vederea acreditarii nivelului liceal.
17.  Continuarea asigurării facilităților de ordin social pentru elevii din școala noastră( Ordonanța 96/2000, Ordonanța 68/2003 privind  manualele și rechizitele gratuite, burse, tabere sociale, foi de drum, Legea nr. 269/ 2004 referitoare la facilitarea achiziționării de calculatoare de către elevii cu posibilități materiale reduse, aplicarea Programului național de protecție socială ,, Bani de liceu,, etc.)




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

           NR.1829/14.10.2019 Planul de Acţiune al Şcolii LICEUL TEHNOLOGIC ,,PETRU RARES”, SAT VETRIŞOAIA , JUDEŢUL VASLUI                               2013-2020 Planul operaţional pentru anul şcolar 20 19-2020 REVIZUIT IN SEDINTA C.A. DIN DATA DE: 10.10.2019 APROBAT IN SEDINTA C.P. DIN DATA DE 28.10.2019 Partea I – Context 1.     Misiunea/Viziunea şcolii Misiunea școlii Liceul Tehnologic ,,Petru Rares”, sat   Vetrişoaia are menirea de a oferi şanse egale pentru educaţie, instruire, dezvoltare personală şi profesională tuturor elevilor, asigurând calitatea demersului didactic astfel încât absolvenţii şcolii noastre să fie responsabili și capabili de a decide asupra propriei cariere, să aibă competențe de învăţare pe tot parcursul vieţii, competențe pentru r

Planul de actiune al Liceului Tehnologic ,,Petru Rares" Vetrisoaia

           NR.1829/14.10.2019 Planul de Acţiune al Şcolii LICEUL TEHNOLOGIC ,,PETRU RARES”, SAT VETRIŞOAIA , JUDEŢUL VASLUI                               2013-2020 Planul operaţional pentru anul şcolar 20 19-2020 REVIZUIT IN SEDINTA C.A. DIN DATA DE: 10.10.2019 APROBAT IN SEDINTA C.P. DIN DATA DE 28.10.2019 Partea I – Context 1.     Misiunea/Viziunea şcolii Misiunea școlii Liceul Tehnologic ,,Petru Rares”, sat   Vetrişoaia are menirea de a oferi şanse egale pentru educaţie, instruire, dezvoltare personală şi profesională tuturor elevilor, asigurând calitatea demersului didactic astfel încât absolvenţii şcolii noastre să fie responsabili și capabili de a decide asupra propriei cariere, să aibă competențe de învăţare pe tot parcursul vieţii, competențe pentru reușită și
  LICEUL TEHNOLOGIC ,,PETRU RAREȘ” VETRIȘOAIA             E-mail: licteh.vetrisoaiavs@yahoo.com TEL / FAX: 0235432038 e- mail :   isjvaslui@   isj.vs.edu.ro 31 octombrie 2021 COMUNICAT Privind situația vaccinărilor împotriva COVID – 19 la nivelul Liceului Tehnologic ,,Petru Rareș ”  Vetrișoaia La data de 31 octombrie 2021, situația personalului care activează în  Liceul Tehnologic ,,Petru Rareș” Vetrișoaia este următoarea:   Total persoane care activează în  Liceul Tehnologic ,,Petru Rareș” Vetrișoaia  - 28; Total persoane vaccinate - 22; Ponderea personalului vaccinat raportat la numărul total de persoane:78%